AMASYA / MERKEZ - Fatih İlkokulu

May

Erasmus+ Programı Okul Eğitiminde Küçük Ölçekli Ortaklıklar (KA210SCH) kapsamında yürüttüğümüz ‘’ In The Economy Of Nature The Currency Isn't Money Yet Living ‘’ başlıklı Stratejik Ortaklık Projemizde İKLİM MÜLTECİLERİ temasıyla gerçekleştirdiğimiz Model Birleşmiş Milletler Similasyonu (MUN) aktivitemiz Scientix portalında STEM Keşif Kampanyası etkinlikleri arasında yer almıştır. Bu yılki Scientix STEM Keşif Kampanyası, Life Terra projesiyle ortaklaşa düzenlenen ortak bir uluslararası girişimdir . Life Terra, Avrupa'nın en büyük iklim eylemi girişimlerinden biridir. Proje konumuz ve gerçekleşen MUN aktivitemizin  bu yılın temasıyla örtüşmesi bizleri gururlandırmıştır.   #scientix #mun #stem #sustainability #climaterefugees #SDC24

Nis

Okulumuzun ortağı olduğu « In The Economy Of Nature The Currency Isn't Money Yet Living  » isimli ,sosyal girişimcilik teması ile faaliyetler yürüttüğümüz Erasmus+ projemizin 15-19 Nisan tarihleri arasında ev sahipliğini yapmaktayız. Fransa, Slovenya, Yunanistan' dan gelen misafirlerimizi okulumuzda ağırlamaktan mutluluk duyduk.

Nis

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (UNGA) Sürdürülebilirlik Haftası, 15-19 Nisan 2024 tarihlerinde  "Eylem için Zaman: İnsan ve Gezegen için Daha İyi Bir Gelecek Oluşturmak" temasıyla başladı. Proje ekibimiz Erasmus+ faaliyetlerimizin bir parçası olan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının; toplum, ekonomi ve çevre boyutlarına odaklanarak ve sürdürülebilir kalkınma için yenilikçi çözümler ve iyi uygulamalar geliştirmeyi hedefleyerek MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER SİMİLASYONU organize etmiştir. MUN   '' İklim Mültecileri ''  ana teması ile 3 oturumda gerçekleştirildi. MUN aktivitesi ile  uluslararası barış, işbirliği , diyalog teşvik edildi. Katılımcı  delegeler ortak dil olarak ingilizce konuştular. Öğrencilerimiz okulumuzu başarı ile temsil ettiler.

Şbt

Okulumuzda Sıfır atık için yapılan çalışmalarımızda katkıda bulunan bütün öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz...

Ara

Fatih İlkokulunda Amasya Valimiz Sayın Yılmaz DORUK ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet TÜRKMEN 'in katılımıyla yerli ve milli otomobilimiz TOGG'u öğrencilerimiz yakından inceleme fırsatı ile İHA,SİHA, Füze sistemleri vb modellerinin maket sergisi açılışı ile yerli malı haftası açılışını gerçekleştirdik.Sayin Valimiz, Millî Eğitim Müdürümüz ve misafirlerimize teşekkürler.

Ara

Okulumuz 4-A sınıfı öğrencilerimizin Kurtuluş Savaşı yılları, Milli Mücadele Kahramanlarımızın canlandırması ile işlediği dersimize Amasya Belediye Başkanımız Sayın Dr Bayram ÇELİK'in katılımıyla daha anlamlı olarak işlendi.Katılımından dolayı sayın belediye başkanımıza ve dersimizin işlenişindeki çabalarından dolayı sınıf öğretmenimiz Sayın Özlem GÖÇ 'e katkıları için velilerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

Ara

Okulumuz 4-F sınıfı Amasya Arkeoloji Müzesi, Şehzadeler Müzesi, Minyatür Müzesi, Sultan 2. Beyazıt Camii, Hilye-i Şerif Gezisi. Şehrimizi ve tarihini yakından tanıdık.

Kas

İl Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet TÜRKMEN okulumuza gelerek Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutladı. Ayrıca Gazze de yaşanan saldırılara yara olması için öğrencilerimizin yapmış oldukları yardımlar için sınıflarımızı tebrik ettiler.

Kas

Yoğun katılım ile gerçekleştirdiğimiz TÜBİTAK söyleşimiz Doç. Dr. Feray UĞUR ERDOĞMUŞ tarafından gerçekleşmiş olup, okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.